TUME satsaa valtakunnalliseen jälkimarkkinointiin

Tumen tehtaalta myydään koneet suoraan isännille. Poikkeuksena kuitenkin Pohjois-Suomen myyntialue, jossa pitkien välimatkojen takia kauppaa tehdään Lakkapään toimesta. Lakkapää aloittaa myös Tumen merkkihuoltajana Kempeleessä.

Merkkihuollon avulla voimme taata asiakkaillemme nopeampaa palvelua sesonkiaikana ympäri Suomen. Vastaava Tumen merkkihuolto aloitetaan myös Iisalmessa Saken Pajan, Nivalassa Konehuolto J. Korrin, Ilmajoella Maatalouskonehuolto M. Viitamäen toimesta sekä Rantasalmella Pel-tuote Oy:n toimesta, kertoo Tume-Agri Oy:n huoltopäällikkö Vesa Luukkonen.

Jälkimarkkinoinnin rooli kasvaa koko ajan koneiden automaation myötä. Kylvökoneissa eniten apua sesonkiaikana kaivataankin yleensä nimenomaan sähkö- ja hydrauliikkaongelmiin, sillä mekaaniset rikkoontumiset pystytään korjaamaan usein itse. Merkkihuollolla haemme maakuntiin apukäsiä nimenomaan näihin yleisimpiin ongelmiin liittyen. Päähuoltovastuu asioissa on luonnollisesti edelleenkin tehtaalla, josta käsin hoidetaan myös koko Etelä-Suomen huoltoverkosto, mutta tarvittaessa edelleen myös koko Suomen alue, Luukkonen muistuttaa.

Koronarajoitusten vuoksi jouduimme pitämään verkoston ensimmäisen merkkihuoltokoulutuksen etänä. Koulutukseen oli koottu Tumen koneiden huollon tärkeimmät asiat, joten poikkeusajan rajoituksista huolimatta koulutus selvensi odotettavat huoltokohteet kattavasti. ”Ensimmäinen virallinen kevät Tume-huoltajana on varmasti enemmän tai vähemmän opettelua, mutta tulevaisuuden kannalta uskon, että tästä hyödymme me kaikki; käyttäjä, huoltaja sekä tehdas”, toteaa koulutuksessa mukana ollut Mikko Viitamäki Ilmajoelta.

Myös varaosamyyntiin tulee parannusta. Tälläkin hetkellä Tumen varaosien toimitus tehtaalta käsin on sujunut hyvin myös vilkkaan sesongin aikana. Meillä on käytettävissämme työkalut, joilla voimme taata asiakkaillemme halutut varaosat arkena viimeistään seuraavalle vuorokaudelle. Viikonloppujen ja arkipyhien vuoksi olemme kuitenkin päättäneet perustaa myös oman ns. hätänoutovaraston Reisjärvelle NyTek Oy:n tiloihin. Tällä halutaan varmistaa se, että jos varaosat eivät arkipyhän tai viikonlopun takia ehdikään nopeasti asiakkaalle, ei niitä tarvitse lähteä tehtaalta asti hakemaan. Lisäksi on toki muistettava, että Tumen varaosia myydään mm. monissa Lantmännen -myymälöissä ympäri Suomen, sekä Tumen merkkihuoltajilta tulee löytymään jatkossa mm. antureita yms. pienempää sähköosaa, jälkimarkkinointipäällikkö Pasi Kivistö kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *