Tume-Agri Oy lanseeraa kokonaisen muokkainmalliston Kone-Agriassa

Tume-Agri Oy:n tuoteperhe laajenee tulevana syksynä huomattavasti. Tume-Agrin tuotteet tunnetaan erityisesti kylvölannoittimistaan, mutta nyt tapahtuva lanseeraus tuo Tumen rytinällä muokkainmarkkinoille.

Tumen historiassa erilaisia muokkaimia on tehty toki ennenkin, mutta viime vuosina niiden rooli on jäänyt vähäiseksi. Nykyisen ympäristötukipolitiikan ohjatessa viljelyä yhä enemmän, halusi myös Tume tuoda markkinoille ratkaisuja, jotka auttavat viljelijöitä mm. hiilen sidontaan liittyvissä ongelmissa. Tulevan lanseerauksen jälkeen Tume-Agrilta löytyy Suomen laajin kotimainen kylvö- ja kylvömuokkausmallisto.

Kolme erilaista mallia Tume Harrow D, Tume Harrow R ja Tume Harrow T

Tume-Agri Oy on ollut osa PEL-tuote konsernia huhtikuusta 2021. Samalla olemme tehneet myös ns. strategisia valintoja, jossa Tume keskittyy jatkossa kylvöön ja muokkaukseen, kun taas Pel-tuote kivikoneisiin ja lietevaunuihin. Tästä johtuen myös tutut Kivi-Pekka lautasmuokkaimet löytyvät jatkossa Tumen väreissä mallimerkinnällä Tume-Harrow D. Kyseiset lautasmuokkaimet ovat aina hinattavia, niissä on vakiona hyvä varustetaso ja niissä on myös valmius piensiemenkylvölaitteille.

Tume-Harrow R-sarja koskee perinteikkäitä lapiorullaäkeitä, joiden historia juontaa juurensa jo aivan 1900-luvun alkuun. Kone-Agriassa esiteltävä uutuus Tume Harrow R640L tuo menetelmän 2020-luvulle ja tulee olemaan varmasti kilpailukykyinen muokkausvaihtoehto myös tulevaisuudessa mahdollisesti muuttuvassa tukipolitiikassa.

Tume-Harrow T-sarja on taas aivan uudentyyppinen ratkaisu Suomen äesmarkkinoille. Koneen erikoisuutena voidaan pitää sitä, että sillä onnistuu sekä kultivointi (yli 10cm muokkaus), että perinteikäs joustopiikkiäes -tyyppinen kylvömuokkaus. Konetta myydään keväälle 2022 rajoitettu erä.

Lue lisää:

Harrow D -lautasmuokkaimet

Harrow R -lapiorullaäkeet

Harrow T -yleismuokkain

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *